#zdraví

#škrob Škrob – škodí či prospívá zdraví?

Nad otázkou, zda je škrob škodlivý či prospěšný pro lidský organismus, se zamýšlelo již mnoho výživových specialistů. Pravdou však je, že dodnes nedospěli k jednotnému pohledu na danou problematiku. Škrob jako takový má totiž svá negativa, ale…

Zobrazit více
#měď Měď jako klíč k lepšímu fyzickému i psychickému zdraví

Měď patří mezi tři nejvíce zastoupené prvky v těle a podílí se na efektivnějším využití cukrů, na stavbě kostí a činnosti centrálního nervového systému. Nedostatek tohoto prvku v těle ovlivňuje funkci imunitního systému a je závažným problémem pro…

Zobrazit více
#magnesium Magnesium jako pomocník proti únavě, bolesti hlavy a úzkosti

Bolesti hlavy, únavu a pocity úzkosti zažil ve svém životě každý, a je proto možné tyto stavy brát jako běžnou součást života. Pokud se však opakují často, výrazně narušují denní program a aktivity, které se najednou…

Zobrazit více
#jazyk Co o našem zdraví prozrazuje jazyk?

Jazyk jako indikátor zdraví i nemoci Vyplazovat na někoho jazyk se obecně nesluší, ale u doktora jej s proneseným „ááá…“ vyplazujeme běžně. Jazyk nám totiž může povědět o našem zdraví více, než si možná myslíme. Pokud si…

Zobrazit více
#semínka 10 semínek s nejlepšími zdravotními benefity

Semínka jsou většinou malá a na první pohled by se mohlo zdát, že přece nedokážou pojmout tolik živin, jak se všude proslýchá. Opak je ale pravdou a z živin, které semínka obsahují, musí vyrůst za běžných…

Zobrazit více
#čínskamedicína Sebepoznání pomocí tradiční čínské filozofie

Pro lidské poznání sebe sama můžeme využít různé praktiky. My si v tomto článku představíme teorii, jejíž prameny sahají až do 9. století př. n. l. a jenž je stále uznávaná nejen v psychologii, ale také v alternativní medicíně….

Zobrazit více
#jídlo Jak správně kombinovat potraviny

Pokud se po jídle necítíme dobře, vnímáme jakousi těžkost a trápí nás nadýmání, nemusíme se hned strachovat, že jsme snědli něco špatného. O dost častěji je pravda taková, že jsme zvolili špatnou kombinaci jídel, která je…

Zobrazit více
#mikrobiom Proč jíst potraviny obsahující probiotika?

Co jsou probiotika? Probiotika jsou kultury mikroskopických organismů, které pomáhají při trávení, působí příznivě na imunitu a zneškodňují patogenní bakterie. Jedná se o živé mikroorganismy, jež působí v tlustém střevě, kde upravují pH a zabraňují množení hnilobných…

Zobrazit více
#imunita Jak vyhrát boj s viry aneb imunita v hlavní roli

Fungování imunitního systému Imunitní systém chrání organismus před nebezpečnými cizorodými látkami či pozměněnými buňkami našeho těla, jakými mohou být např. nádorové buňky. Jedná se o složitý systém, který se dělí na dvě spolupracující části. První složkou…

Zobrazit více
0